Många rykten om iPhone och Apple

Det går många rykten i teknikbranschen. Värst är det kanske när det kommer till storföretag som säljer populära smartphones, som Apple och Samsung. Vad för rykten är det som florerar just nu och hur kommer det sig att Apple har halverat produktionen av iPhone X ett halvår efter lanseringen?

 

Har du också teknik så hobby? Kanske specifikt Apples roliga produkter? I så fall är det av stor vikt att du även skyddar dina prylar ordentligt, de är nämligen dyra och får lätt både repor och sprickor. Med ett skal till din iPhone X klarar den sig bra mycket längre, ett sådant hittar du här: https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-tillbehor/iphone-x/skal/.

 

Apple halverar produktionen för iPhone X

 

Nu halverar Apple sitt produktionsmål för iPhone X i första kvartalet till 20 miljoner enheter i stället för 40 miljoner, enligt en artikel i Dagens Industri. Detta för att bland annat julförsäljningen inte var så bra som man först tänkt sig. Det ska ha gått extra segt på europeiska marknaden, en nyckelmarknad för just Apple. Även i Kina och i USA har det gått trögt med försäljningen och förväntningarna har inte mötts av verkligheten på ett balanserat sätt. Många misstänker att det är den omtalade prislappen för telefonen som fått människor att dra öronen åt sig, den billigaste varianten kostar hela 999 dollar. Det som gör luren så dyr sägs vara OLED-skärmen som levereras av konkurrenten Samsung. Det går även rykten om att Samsung står handfallna med mängder av osålda OLED-skärmar eftersom Apple halverar sin produktion av den dyra men snygga lilla mobilen.

 

Kommer en budgetvariant av iPhone i höst?

 

Det går rykten om att den billigare varianten av iPhone X, en påstådd budgetversion, kan bli en riktig succé. På MacWorld IDG går det att läsa om hur denna iPhone skulle:

 

  • Ha en 6,1 tum stor lcd-skärm istället för dagens oled-skärm.
  • Få ett lägre pris än dagens Iphone X, men något högre än vad Iphone 8 kostar idag.
  • Mobilen kan komma att få typ av flärp i toppen, för att husera Face ID, men inte få riktigt lika tunna skärmkanter som Iphone X på grund av begränsningar i lcd-tekniken.
Scroll to top