Myterna vid laddning av telefon

Det är inte länge vi kan gå utan att kolla våra smarta telefoner. Men genom konstant användning försvinner batteriet försvinnande snabbt. Men är det farligt att ladda upp ett halvt batteri eller är det en myt? Nyheter24 slår hål på fem myter om mobilen och batteritiden. 

11344580-iphone-6-goldMan brukar tala om att det är hunden som är människans bästa vän, men när det kommer till en pryl eller ägodel som vi inte verkar klara oss utan så är det ett unisont skrik att det är mobilen som vi inte kan eller vill leva utan. Bara et att Apple säljer sina mobiler i miljonupplagor är galet – och lite häftigt. Vi måste kolla Instagram, surfa lite, läsa nyheter eller bara spela något roligt spel. Men när man konstant sitter med sin mobiltelefon så kräver det enormt mycket av batteri och många hävdar att det är viktigt  att låta batteriet ladda ut helt innan man använder det, medan andra säger att så var det förr, men inte nu.

”Vi har alla hört typ en miljon grejer om hur man ska – och inte ska – ladda sin telefon. Tur då att Mashable tagit jobbet och rett ut det hela en aning. En rätt stor aning.”

Ja, Nyheter24 skriver om att sajten Mashable har tagit reda på all fakta och i artikeln finns även en video man kan kolla på. Men vad som är en tryggande sanning är att mobilen inte tar skada samt att du även kan använda mobilen medan den laddar – ja det finns människor som tror att även det är farligt. Vad du ska tänka på är att ta hand om den och skydda den från smuts och repor.

Scroll to top