Problem med iPhone X

Förväntningarna var skyhöga inför släppet av senaste iPhone X, men är telefonen verkligen så bra som man trodde? Många iPhone-användare uppger att de upplever en rad olika problem med den nya telefonen – och främsta felen verkar vara på touch-skärmen.

Nyligen rapporterade hus Apple halverar produktionen av iPhone X, och kanske har detta att göra med de problem som användare uppgett att de upplever med telefonen. Många har exempelvis reagerat på att touchskärmen inte beter sig såsom den bör göra. Bland annat har pekskärmen inte reagerat på tryck och andra har upplevt ”spöktryck”, alltså att telefonen öppnar appar, svarar på samtal eller liknande utan att användare själv tryckt på skärmen.

Gratis reparation

Apple var dock snabba på att rätta till problemen genom att lansera en uppdatering som skulle få bukt med de inrapporterade problemen, och man erbjuder även gratis reparation. En användare som upplever problemen kan till exempel lämna in sin telefon hos dem och få den reparerad utan en extra kostnad. Vad man dock uppmanar till är att först göra en säkerhetskopiering av telefonen – både innan man uppdaterar den med de nya uppdateringarna och innan man lämnar in den hos Apple Store eller en auktoriserad servicepartner för att hjälp. Tänk också på att kostnader kan tillkomma om din skärm är trasig, då Apple eller servicepartnern kommer att byta ut denna vid reparationen för att säkerställa att telefonen ska fungera som den ska.

Scroll to top